Garnalen in een romige saus met pasta is hier één van de favorieten in huis. Het staat binnen een half uur op tafel en vereist weinig voorbereidingstijd. Dat maakt het een perfect gerecht voor een doordeweekse dag.
Daarnaast is tagliatelle één van mijn favoriete pasta’s. Dit samen met farfalle, die ik laatst gebruikte in een recept voor pasta met braadworst. Door voor een volkoren variant te gaan is deze maaltijd ook extra voedzaam en vult het goed.
Dit gerecht is een heerlijke en makkelijke maaltijd die je in no time op tafel zet. Ik laat je stap voor stap zien hoe je deze pasta klaarmaakt, zodat jij ook thuis deze lekkere maaltijd kunt maken!
Pasta met garnalen in een romige saus
Ingrediënten
- 25 gram volkoren tagliatelle
- 450 gram knoflookgarnalen (van Lidl)
- 400 gram champignons
- 2 gele uien
- 1 zakje Knorr 'romige tagliatelle'
- 200 ml kookroom
- 100 ml water
Instructies
- Snijd de champignons in stukjes en de uien in halve ringen.
- Zet een pan water op voor de pasta en kook volgens de bereidingswijze.
- Verwarm een koekenpan en bak de garnalen tot ze mooi roze zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.
- Bak in dezelfde koekenpan de champignons en ui voor zo'n 8-10 minuten.
- Voeg het zakje romige tagliatelle, de kookroom en het water toe. Laat inkoken voor zo'n 5 minuten en voeg de garnalen de laatste minuut toe.
- Optioneel: mocht je de saus wat dikker willen, maak een maizena papje en voeg dit toe aan de saus. Ik heb dat bij dit recept ook gedaan om een iets dikkere saus te krijgen.
- Giet de tagliatelle af en voeg deze toe aan de saus. Roer alles goed door en schep op drie diepe borden.