Pasta met garnalen in een romige saus

Garnalen in een romige saus met pasta is hier één van de favorieten in huis. Het staat binnen een half uur op tafel en vereist weinig voorbereidingstijd. Dat maakt het een perfect gerecht voor een doordeweekse dag.

Daarnaast is tagliatelle één van mijn favoriete pasta’s. Dit samen met farfalle, die ik laatst gebruikte in een recept voor pasta met braadworst. Door voor een volkoren variant te gaan is deze maaltijd ook extra voedzaam en vult het goed.

Dit gerecht is een heerlijke en makkelijke maaltijd die je in no time op tafel zet. Ik laat je stap voor stap zien hoe je deze pasta klaarmaakt, zodat jij ook thuis deze lekkere maaltijd kunt maken!

Pasta met garnalen in een romige saus

Pasta met garnalen in een romige saus

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 3 personen
calorieën 575 kcal

Ingrediënten
  

  • 25 gram volkoren tagliatelle
  • 450 gram knoflookgarnalen (van Lidl)
  • 400 gram champignons
  • 2 gele uien
  • 1 zakje Knorr 'romige tagliatelle'
  • 200 ml kookroom
  • 100 ml water

Instructies
 

  • Snijd de champignons in stukjes en de uien in halve ringen.
  • Zet een pan water op voor de pasta en kook volgens de bereidingswijze.
  • Verwarm een koekenpan en bak de garnalen tot ze mooi roze zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.
  • Bak in dezelfde koekenpan de champignons en ui voor zo'n 8-10 minuten.
  • Voeg het zakje romige tagliatelle, de kookroom en het water toe. Laat inkoken voor zo'n 5 minuten en voeg de garnalen de laatste minuut toe.
  • Optioneel: mocht je de saus wat dikker willen, maak een maizena papje en voeg dit toe aan de saus. Ik heb dat bij dit recept ook gedaan om een iets dikkere saus te krijgen.
  • Giet de tagliatelle af en voeg deze toe aan de saus. Roer alles goed door en schep op drie diepe borden.
Trefwoord garnalen, pasta, pasta met garnalen, Pasta met garnalen in roomsaus, pasta recept, recept met garnalen, romige pasta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Nikki Kookt © Copyright 2023.
Close