Op zoek naar een heerlijk en makkelijk recept voor een snelle maaltijd? Probeer dan eens deze romige pasta met kip! Dit recept is perfect voor een doordeweekse avond, want het is snel en makkelijk te maken. De kip wordt gebakken in een romige saus met courgette. De pasta wordt dan gekookt en door de saus heen geroerd. Het resultaat is een romige en smaakvolle pasta die iedereen lekker vindt.
Pasta is een van de meest populaire gerechten ter wereld en er zijn ontelbaar veel verschillende recepten. Vooral op vakantie in Italië kan ik mij vol eten aan pasta’s met kaas en een lekkere saus. Eén van de bekende kazen uit Italië is parmezaanse kaas. In dit recept gebruik ik geen parmezaanse kaas maar pecorino; een Italiaanse schapenkaas. Het lijkt op parmezaanse kaas, maar is iets scherper van smaak en wat zouter. Ik zorg dat ik altijd een stukje pecorino in de koelkast heb liggen en haal dit bij de lokale kaasboer. Omdat deze variant kaas wat zouter is, voeg ik in deze romige pasta met kip verder geen zout toe.
Romige pasta met kip
Ingrediënten
- 250 gram kipfiletblokjes
- 130 gram volkoren pasta (hier wordt orecchiette gebruikt)
- 1 gele ui
- 125 ml kookzuivel
- 30 gram geraspte kaas
- 20 gram pecorino
Instructies
- Kook de pasta volgens de verpakking.
- Verhit een hapjespan en bak de ui en kip aan. Kruid met peper en zout naar smaak.
- Snijd de courgette in kwart ringen en voeg toe aan de hapjespan. Bak alles nog voor zo'n 5-7 minuten tot de kip gaar is en de courgette wat zacht is.
- Voeg de kookzuivel toe en verwarm voor een minuut.
- Giet de pasta af en voeg toe aan de hapjespan.
- Strooi vervolgens de geraspte kaas over de pasta en roer alles goed door.
- Serveer de romige pasta met de pecorino erover.